Religie

prof.pr. Costică Popescu

prof.Ştefan Torcărescu

OLIMPIADA DE RELIGIE- ETAPA JUDETEANA
Sambata, 20 martie 2010,

la Scoala Generala Nr. 7 din Buzau s-a tinut etapa judeteana a Olimpiadei de Religie. A participat un numar foarte mare de concurenti. La eveniment a fost prezent si IPS Epifanie, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, care a daruit elevilor participanti iconite si pliante cu manastirile din judet.

Incepand din anul 2004, la initiativa profesorilor de Religie din judetul Buzau, condusi de actualul Inspector Scolar General Adjunct, Pr. Prof. Dr. Paul Negoita si cu binecuvantarea Inaltpresafintitului Arhiepiscop Epifanie, s-a organizat pentru prima data un astfel de concurs  pentru aceasta disciplina de invatamant. La inceput concursul a avut ca nivel maxim pentru toate clasele numai faza pe judet. Incepand cu anul trecut concursul are ca nivel maxim faza nationala, pentru elevii din clasele VII- XII.
Scoala „V. Cristoforeanu” a participat cu un numar de sase elevi indrumati de profesorii de religie ai scolii. In imagine sunt elevii Aldea Gabriel ( cl. a V a A) si Vlad Oana Andreea ( cl. a VI a A) indrumati de profesorul Ştefan Torcarescu. Fiecare dintre cei doi a obtinut nota 9. 30. Felicitari tuturor!

Prof. Stefan Torcarescu

19/03/2010

Dragi elevi,

Suntem la sfarsitul celei de a patra saptamani din Postul Pastelui, cunoscut si sub denumirea de Postul Mare sau Postul Patruzecimii, cea mai importanta perioada de pregatire duhovniceasca pentru intalnirea cu Domnul Hristos in Sf. Impartasanie.
Este momentul sa ne dam jos măştile sub care ne ascundem zi de zi adevarata noastra personalitate si sa vedem cine suntem de fapt in intimitatea noastra. Sa ne facem o analiza a faptelor, sa incercam sa facem curatenie in suflet iar toata mizeria pacatelor sa o aruncam la scaunul Sfintei Spovedani. Sa inmultim rugaciunea si faptele bune, sa mergem la biserica duminica, sa ne innoim viata. Si dupa ce am implinit toate acestea sa mergem in fata Sfantului Altar si sa primim Trupul si Sangele Domnului.
Avem exemplu pe copii pe care vi i-am prezentat in acele imagini, caci daca nu vom fi curati la suflet precum sunt ei, nu vom intra in Imparatia lui Dumnezeu.
Va astept in fiecare sambata dupa amiaza la biserica Adormirea Maicii Domnului din oras, sau Biserica din Piata. Parintele Gheorghe Bivolaru abia asteapta sa va asculte si sa va sfatuiasca.

Prof. Ştefan Torcărescu

Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului cu Pruncul de la Sfanta Manastire Dalhauti, Vrancea. Se spune ca  este una dintre cele sapte icoane pictate de Sf. Apostol si Evanghelist Luca cat timp a trait Sfanta Fecioara, fiind binecuvantata chiar de Ea.


25.02.2010

Suntem in Postul Pastelui, postul dina­intea Invierii Domnului, cel mai lung si mai aspru dintre cele pa­tru posturi de durata ale Bisericii Ortodoxe. Postul Pastelui este numit si Postul Mare.
Postul înseamnă abtinerea de bunăvoie de la anumite mâncăruri şi băuturi pentru o anumită perioadă de timp, dar şi abţinerea de la gânduri, cuvinte şi fapte rele, în scopul curăţirii de păcate, înoirii vieţii si trăirii dupa voia lui Dumnezeu.
Cunoscând acestea, de la începutul postului (15 februarie 2010) si până azi, 25 februarie elevi ai şcolii, la indemnul profesorilor de religie, au facut acest exercitiu de voinţă pentru a se apropia mai mult de Dumnezeu. Alţii urmeaza sa-l facă.
Iată câteva imagini surprinse saptamana aceasta. Elevi de la ciclul primar, insotiti de Prof. Ştefan Torcărescu au mers la biserica Adormirea Maicii Domnului din oraş (biserica din piata, fosta mănăstire) unde au participat la Sf. Taina a Spovedaniei si apoi s-au Impărtăşit cu Trupul si Sângele Domnului.

La întâlnire cu Dumnezeu intr-o dimineaţă insorita de iarnă!

MOLITFA – o scurta rugaciune dinainte de Spovedanie

un zambet frumos in aşteptarea Spovedaniei

Taina mărturisii pacatelor, a curatirii sufletului…

Părintele Bivolaru Gheorghe a dat sfaturi foarte utile micilor creştini.

Curati la suflet, însuşindu-şi sfaturile parintelui, elevii au primit Sf. Împărtăşanie

6 responses to this post.

 1. Felicitări profesorilor de religie pentru acest gest. Datorită lor, drumul spre Sfânta Biserică va deveni obişnuinţă pentru prichindeii Şcolii „V. Cristoforeanu”.

  Răspunde

 2. Posted by constantin edi on 26/02/2010 at 00:32

  imi place foarte mult, mai ales ca este scris de domnul diriginte Stefan Torcarescu, dirigintele meu. Domnul diriginte mereu ne invata de bine.

  Răspunde

 3. Posted by geo on 26/02/2010 at 00:34

  Domnul profesor Torcarescu face activitati foarte frumoase, interesante cu noi. Domnule profesor, toti elevii va iubesc foarte mult. Succes in activitatea dumneavoastra!

  Răspunde

 4. Posted by SAVA ALEXANDRA on 12/04/2010 at 16:39

  Imi place foarte mult gestul domnului de religie. Ne Invata sa devenim crestini si acum avem o obisnuinta sa ne ducem la biserica in fiecare duminica. Succes in activitatea dumneavoastra.

  Răspunde

  • Alexandra, litera „Δ la începutul cuvântului e cea din „I”. În rest sper că observi alte doua modificări pe textul tău și sper să fii mai atentă la orele de scriere corectă. Succes!

   Răspunde

 5. Domlul nostru de religie a facut un gest frumos ca ne-a luat si pe noi la manastirea Dalhauti. Acolo a fost frumos. Am vazut viata maicilor de acolo. Multumim domnului Stefan Torcarescu pentru acest gest frumos. Si multumim soferului care a vrut sa ne duca si mai ales directorul scoli „V.Cristoforeanu”.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: