Activităţi educative

Consilier educativ proiecte şi programe şcolare şi extraşcolare,

prof. Geanina ECHIMESCU

8 Martie, istoria unei zile…

In 1910, la Copenhaga apare pentru prima data ideea zilei femeii cand se sarbatorea miscarea femeilor pentru egalitate in drepturi si egalitate de sanse. 7 ani mai tarziu se naste si ziua de 8 Martie cu prilejul grevei muncitoarelor din Sankt Petersburg. Ziua femeii a fost recunoscuta ca sarbatoare internationala in 1977, devenind o traditie in majoritatea tarilor din Europa si in SUA, fiecare sarbatorind-o asa cum o simte.

8 Martie 2010 in scoala noastra, istoria unei sarbatori

Elevii Scolii Vasile Cristoforeanu au organizat in data de 5 Martie o frumoasa serbare dedicata femeii, mame, bunici, surori, doamne profesoare, doamne invatatoare… Pretuirea lor pentru aceste fiinte dragi s-a vazut pe scena Casei Municipale de Cultura „Florica Cristoforeanu” unde talentul si daruirea s-a impletit munca, rezultand un spectacol pe cinste.
Daca ati fost martorii acestui eveniment spuneti si altora, daca sunteti sau nu sunteti de acord cu parerea mea, daca va plac sau nu va plac pozele, lasati comenturile voastre aici.
Felicitari tuturor elevilor care s-au implicat! Bravo!
Prof. ŞTEFAN TORCARESCU

Si pe 25 februarie 2010, in cadrul Proiectului de parteneriat educational intitulat ” ALO 112!”incheiat intre Şcoala „Vasile Cristoforeanu” si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Neron Lupascu ” Buzau, elevii şcolii au fost prezenţi la sediul Detasamentului de Pompieri din Râmnicu Sărat. De „Ziua portilor deschise” pompierii ramniceni au prezentat elevilor echipamentul din dotare, modalitatea de utilizare a acestuia, precum si  cateva secvente demonstrative din timpul unei operatiuni de stingere a unui incendiu. Şcoala „Vasile Cristoforeanu” a fost singura institutie de invatamant din oras care a avut privilegiul de a patrunde in aceasta zi in tainele meseriei de pompier.

In sfarsit am ajuns! Pompierii ne asteptau pregatiti… Abia asteptam sa vedem surprizele

Pentru inceput am primit cateva explicatii interesante…

Nu numai elevii au fost atenti la explicatii, ci si insotitorii: Prof. Echimescu Geanina, Prof. Ştefan Torcărescu, Inv. Piron Nastasia, Inv.Zainea Silvia, Inv. Vasilica Popescu si Inv. Ristea

Va las pe voi sa intelegeti ce s-a intamplat in continuare….

Sa nu uit sa va spun ….s-au dat si interviuri!

Asa se intervine in caz de fractura!

Nu va speriati, nu a păţit nimeni nimic! A fost doar un exercitiu demonstrativ!

Pe 11 februarie s-a sarbatorit ziua europeana a numarului 112.

Scoala V Cristoforeanu deruleaza incepand cu ianuarie 2010 un proiect de parteneriat cu ISU „Neron Lupascu” Buzau, coordonator prof Ştefan Torcarescu.


excursie organizata de prof torcarescu sibiu 14-16 noiembrie 2009

sinaia, cota 1400…luptam cu gripa porcina

in aceiasi excursie am trecut pe la Prima Scoala Romaneasca de pe langa biserica Sf. Nicolae din Şcheii Brasovului…. acolo stateam in banca in care a stat Anton Pann si primeam o lectie de la Pr. Prof. Dr. Vasile Oltean-directorul muzeului

ne miruiam la manastirea sambata de sus

hraneam pastravii impreuna cu parintele Laurentiu, la Manastirea TURNU, pe Valea Oltului

Un stil gotic de secol 14- Biserica Evanghelica din Sibiu….si noi


19.noiembrie.2009

În cadrul  acţiunii „Săptămâna educaţiei globale”, s-au realizat o serie de activităţi organizate în proiectul „HRANĂ PENTRU TOŢI”. Una dintre aceste activităţia avut loc joi, 19.noiembrie şi s-a intitulat „Un medic în şcoală”. La această activitate au participat elevi din clasele a II-a, a IV-a şi a VII-a, iar invitată a fost d-na doctor Boţocan Steluţa. Responsabilii activităţii: cadre didactice din Comisia pentru Proiecte: înv. Marcela Marin, înv. Daniela Ungureanu, prof. Alice Bodoc, prof. Aura Marin.5 iunie 2009

ZIUA MEDIULUI

24 ianuarie 2008

Sărbătoarea dedicată Unirii Principatelor Române


One response to this post.

  1. Posted by Marin Florentina on 11/05/2010 at 18:43

    Este o scoala cu cei mai buni profesori mai ales cu cei care invat eu doamna Alina Moise,domnul Razvan Chirac, domnul Carlan,domnul Meirosu,domnul de desen care este singurul din scoala,doamna de muzica care este si ea singura din scoala,doamna Ramona,domnul Podgoreanu,domnul Nicolaie Nicolaie domnul de religie,doamna Marin Aura,domnul Epureanu si doamna de biologie.Toti acesti profesorii se ocupa de noi ca sa ajungem undeva cu toti chear daca cateodata ii mai suparam.Eu le multumesc din tot sufletul pentru ca ne invata multe lucruri noi si folositoare pentru noi.Cu respect Marin Florentina.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: